Meer Over EM-X kralen en de toepassing bij teken en vlooien

M-X Keramiek is keramiek gebakken van met EM (Effectieve Micro organismen) gefermenteerde klei. Tijdens het bakken is de informatie(trilling) en de energie van de EM micro-organismen in de klei opgeslagen die vervolgens deze informatie en energie weer afgeeft aan zijn omgeving. De werkzaamheid van EM-X keramiek is namelijk gebaseerd op het principe dat informatie(trilling) en energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei.  De omgeving waar EM-X keramiek wordt toegepast resoneert mee met de opbouwende/herstellende/anti-oxiderende trilling van het keramiek. EM-X keramiek heeft hierdoor een reinigende, weerstand verhogende en vitaliserende werking die zorgt voor coherentie en harmonisering in het milieu waar het wordt toegepast. 

 

De grijze EM-X Keramiekpijpjes zijn nagenoeg onbegrensd bruikbaar en werkzaam. 

 

Teken en vlooien:                                                                                                                                                               

Verwerkt in halsbanden kunnen de EM-X keramiekpijpjes helpen tegen teken en vlooien bij honden. Uit ervaring blijkt dat het harmoniserende, en daardoor natuurlijke weerstand verhogende effect van de EM-X keramiekpijpjes (die in de halsbanden zijn verwerkt) helpt tegen teken en vlooien. Het aantal teken en vlooien vermindert of verdwijnt zelfs geheel. Bij sommige honden lijkt het ogenschijnlijk niet te helpen, maar dan blijkt vaak dat ook andere factoren zoals voeding, aandacht, hygiëne, ras, etc. een rol kunnen spelen.

Blijf na de wandeling de hond wel altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten (ook producten die chemicaliën bevatten), geeft de band geen 100% garantie.

 

Hoe werkt dit?

Het gehele principe achter alle EM producten is harmonie scheppen en in dit geval een harmonieveld scheppen. Dus hoe en waar je het ook toepast er zal harmonie ontstaan: gewassen en planten groeien beter, zieke planten worden beter, dieren worden weer gezond, mensen worden gezonder, etc.

 

Als we vervolgens kijken naar de werking van de EM-X keramiekpijpjes dan werken die ook volgens het principe van harmonie. De trilling van het keramiek zorgt voor harmonie en coherentie waar zij worden toegepast. Een teek of een vlo is een disharmonie voor een hond (of kat). Als de hond de EM tekenband draagt wordt hij/zij een veld van harmonie en daar zal een teek zich niet in laten vallen. Automatisch zal de teek door zo’n harmonieveld zich minder snel hechten op die hond (of kat). Als u wilt kunt u het ook vergelijken met of wij ontvankelijk zijn voor bacteriën en virussen. Als we gezond zijn hebben we ook een harmonieveld om ons heen waardoor ziektes geen vat krijgen op ons. Pas als dat harmonieveld gebroken wordt, worden we vatbaar.

 

Bronnen:EM Keramiek een bijzonder Product door J.F.Hoektra/Helpt EMX keramiek tegen teken en vlooien EM Winkel.nl/Dr. Teruo Higa's Original™ Effective Microorganisms™  

 

 

Meer informatie over teken en vlooien

 

Teken bij de hond

Een teek lijkt op een plat spinnetje. Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Daar leven ze in hoog gras en tussen bladeren. Teken leven van bloed van dieren of soms van mensen. Ze kunnen ongemerkt uren of zelfs dagen op de huid zitten en zich volzuigen met bloed.  Het is belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Teken kunnen namelijk besmet zijn met de lymebacterie en de ziekte van Lyme overdragen.

De levenscyclus van een teek

Een teek heeft vier levensstadia:

 

  • ei
  • larve
  • nimf
  • volwassen teek

In de laatste drie stadia hebben teken bloed nodig. Ze gaan hiervoor op zoek naar een dier (vooral kleine knaagdieren en vogels, maar ook uw hond) of mens. Dat noemen we de gastheer. Als deze gastheer besmet is met de lymebacterie (de bacterie Borrelia burgdorferi), kan de teek ook besmet raken.

Na een bloedmaaltijd leeft de teek op de bodem tussen grassen en bladeren. Daar gaat de teek over naar een volgend levensstadium. Een besmette teek houdt de lymebacterie bij zich. Na enkele maanden gaat de teek op zoek naar de volgende gastheer voor een nieuwe bloedmaaltijd. Als de teek besmet is, kan tijdens de bloedmaaltijd ook de gastheer besmet raken. Vooral nimfen en volwassen vrouwtjesteken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

De volwassen vrouwtjesteek legt eieren nadat ze is volgezogen met bloed. Daarna gaat de teek dood. De eitjes zijn niet geïnfecteerd met de lymebacterie.

(Bron:RIVM)

Vlooien bij de hond

Samenvatting 

Vlooien komen zeer veel voor bij de hond. Honden hebben meestal kattenvlooien bij zich. Circa 85% van de vlooien bij hond en kat zijn kattenvlooien. Meestal hebben de baasjes niet door dat hun hond vlooien bij zich draagt. Zelfs een zware besmetting kan ongemerkt blijven! Sommige honden ontwikkelen een vlooienallergie en krijgen last van hele erge jeuk. We zien vlooien het meest in het voorjaar en de zomer, maar in de koudere maanden kunnen ze binnenshuis ook overleven.

Wat zijn vlooien nu eigenlijk?

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasitaire insecten. We vinden ze vooral op de kat en de hond, maar ook mensen, konijnen en fretten kunnen last hebben van vlooien. De vlo is ongeveer 1-3 millimeter groot en heeft krachten springpoten. Een vlo maakt van begin tot eind een hele gedaantewisseling mee. De volwassen vlo voedt zich door bloed te zuigen bij met name zoogdieren en vogels. Vervolgens legt ze honderden eitjes in de vacht. Deze eitjes rollen vaak van de vacht af en belanden in de omgeving. Vervolgens ontwikkelen ze zich tot larven. De larfjes hebben ongeveer de dikte van een haar en zoeken vaak de donkere plekjes in huis op. Tussen het tapijt of de plinten zijn bijvoorbeeld populaire plekken. De larfjes voeden zich met de uitwerpselen van de volwassen vlo. Na 2-3 weken, afhankelijk van de omgevingstemperatuur, verpoppen de larven. Deze poppen kunnen wel tot 1.5 jaar in de omgeving overleven. Door trillingen in de omgeving komt er een vlo uit de pop, wordt de passant besprongen en begin de cyclus opnieuw.

Hoe loopt mijn hond vlooien op?

Honden worden eigenlijk nooit besmet door contact met andere dieren. Een vlo zal nooit van de ene hond op de andere hond springen, waarom zou het? Ze worden besmet als ze in een omgeving komen waar vlooien zitten. Dit kan in huis zijn (het hele jaar door) of buiten in de warmere periodes. 

 

Welke symptomen heeft een hond besmet met vlooien?

De beet van de vlo zorgt voor jeuk bij de hond. De beet is pijnlijk en het speeksel wat de vlo achterlaat om te zorgen dat het bloed gaat stollen zorgt voor veel jeuk. Vaak zien we honden en katten krabben en bijten.
Sommige honden ontwikkelen een vlooienallergie. De jeuk is dan vaak heftiger en ze kunnen zichzelf tot bloedens toe bijten of open krabben. Eén beet van een vlo kan dan al vervelende gevolgen hebben. Deze jeuk uit zich met name aan de staartbasis, de liezen en de buik. Een vlooienallergie kan tot ernstige huidproblemen leiden bij honden.

Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

De vlo zelf is vaak met een vlooienkam makkelijk te vinden. Vlooienpoepjes echter nog makkelijker te vinden. Het zijn kleine zwarte korreltjes in de vacht die een rode kleur afgeven als ze in het water gezet worden. Met een vlooienkammetje heeft u ze zo te pakken.

(Bron: Caressa Dierenziekenhuizen)